Останні дослідження: у багатьох українців є робота, але мало хто нею задоволений

14.12.2016 | Новини

Всупереч тривожним сигналам, що надходять від експертів із приводу зростання рівня безробіття в країні, останні дослідження свідчать, що понад 80% українців мають постійне місце роботи з постійним заробітком.

Втім, понад 40% громадян нашої країни залишаються незадоволені своїм матеріальним становищем. Аби якось поліпшити фінансову ситуацію, багато наших співвітчизників постійно навчаються: відтак, «вічних студентів» у нас майже 50%, що є дуже суттєвим показником, який свідчить про постійний розвиток наших кадрів.

Деякі незадоволені співробітники підробляють у вільний від основної роботи час – їх аналітики нарахували аж 32%. Втім, є й такі, хто нічого не робить, і їх теж чимало – 30%. Декому пощастило перетворити захоплення на стабільне джерело доходу, і таких щасливчиків налічується 13%.

Однак лише 10% наважуються регулярно просити підвищення заробітної плати, не вдаючись таким чином ні до підробітків, ні до звільнень із метою пошуку більш високооплачуваної роботи. Хтось просто бере роботу понаднормово і таким чином підвищує свій рівень доходу, на шкоду здоров’ю та особистому життю (трохи більше 20%).

Для багатьох саме підробіток є критичним доповненням до щомісячного фінансового благополуччя – майже 50% назвали його дуже важливим джерелом заробітку, без якого досить складно вижити. І лише трохи більше 10% українців зазначили, що їм вистачає їхнього основного доходу.