Кадровики назвали найкращі способи збереження роботи

16.01.2017 | Новини

Щоб не вилетіти з роботи, коли на п’яти наступають більш молоді та перспективні, або коли компанія зазнає збитків і скорочення штату неминуче, або просто тому, що керівництво вами незадоволене, слід дотримуватися наступних кроків.

Безперервно вчіться, підвищуючи свою цінність на ринку. Будь-які курси, семінари та вебінари за вашим профілем – обов’язковий атрибут вашого повсякденного робочого життя. Всіляко демонструйте це керівництву – як сам факт навчання, так і його позитивний результат.

Підтримуйте свою репутацію висококласного фахівця та імідж ділової людини. Як би не склалася кон’юнктура ринку, майстри своєї справи завжди в пошані – адже саме вони, як то кажуть, несуть золоті яйця. Нехай незамінних людей не буває, але професіоналів відшукати не так вже й легко. Якщо ж ви при цьому ще й вигляд маєте респектабельний, та ще й вмієте коректно вибудувати діалог із партнерами, навряд чи з вами захочуть розлучитися.

Пропонуйте якомога більше свіжих ідей. Як правило, саме за це (а також за гнучкість) працедавці віддають перевагу юним співробітникам. Допоможіть своїй компанії самотужки, і їй не доведеться шукати вам заміну. Заздалегідь розгляньте варіанти реалізації вашої ідеї та підрахуйте кошторис, адже якщо керівництву сподобається ваш задум, вас можуть попросити втілити цю ідею в життя.

І, врешті-решт, змініть своє ставлення до звільнення та роботи в цілому: припиніть панікувати й кидатися в крайнощі – це доля слабких і невпевнених у собі, а сильним компаніям потрібні сильні люди. Зберігайте холоднокровність і всіляко демонструйте свою впевненість у завтрашньому дні – начальник неодмінно захоче бачити вас у своїй команді.