У працедавцях українців приваблюють повага та високі зарплати

30.01.2017 | Новини

У першій трійці критеріїв, за якими українці оцінюють працедавців, міцно закріпилися висока оплата праці, повага з боку керівництва і професійний розвиток. Наявність усього зазначеного забезпечує більшу лояльність співробітників до компанії.

Практично врівень із професійним розвитком іде кар’єрне зростання, хороші перспективи якого позитивно впливають на зростання лояльності до працедавця та, навпаки, його відсутність у багатьох випадках впливає на лояльність персоналу вкрай негативно.

Більшість працівників в Україні не готові демонструвати відданість працедавцю, який не в змозі оформити їх у компанії офіційно. Статистика свідчить про те, що співробітники, найняті з порушенням трудового законодавства, не лояльні до компанії і не цінують свого працедавця як такого. Це зумовлено тим, що співробітник підсвідомо готовий зірватися з місця в будь-який зручний момент, оскільки його, по суті, в компанії нічого не тримає.

Багатьох не влаштовує пасивність у компанії, неможливість самостійно приймати важливі рішення або хоча би впливати на їх прийняття. Співробітники, які не вільні у прийнятті рішень, виявляють вкрай невисокий ступінь відданості працедавцю.

Чимало українців вважають важливим гнучкий графік роботи. Він робить їх більш лояльними до компанії, оскільки така гнучкість сприймається співробітниками як повага до їхнього особистого життя й, отже, як ознака того, що в компанії їх цінують.

Хай там як, проте основним мотиватором до лояльності продовжує бути фінансове благополуччя працівників: чим українці більш фінансово стабільні, тим більша їхня лояльність до працедавця.