Полюбляєте екстрим? Чому краще промовчати про це на співбесіді

Захоплення здобувачів загалом дуже позитивно сприймаються рекрутерами. Це те, що характеризує вас як цілісну натуру, а також дає зрозуміти, що вам є, на що переключитися поза роботою, – відтак, вас непросто буде вибити з колії робочими стресами.

Втім, якщо ваше хобі – суцільний екстрим, це може відлякати рекрутера. Адже такі захоплення – завжди фактор підвищеного ризику. Це – потенційний травматизм, і, відповідно, лікарняні. Тож якщо ви щовихідних стрибаєте з парашутом, виконуєте екстремальні трюки на велосипеді або займаєтеся паркуром, не кажіть про це інтерв’юеру. Також краще приховати такі фото на ваших сторінках у соціальних мережах – на час, поки вас не приймуть на роботу. Авжеж, звільнити вас у подальшому через специфічну пристрасть працедавець не зможе.

Навіть якщо ваше екстремальне хобі дійсно тримає вас у психологічному тонусі, й на роботу після таких захоплюючих вихідних ви йдете як на свято, це все одно буде недостатнім аргументом для компанії. Перспектива регулярно шукати вам заміну й виплачувати допомогу з непрацездатності занадто тривожна. Отже, про серйозне захоплення альпінізмом, скелелазінням, скейтбордінгом чи банджі-джампінгом на співбесіді краще не згадувати. Якщо тільки ваша робота прямо не пов’язана з екстримом.