Пенсійний вік українцям поки не підвищуватимуть

30.04.2017 | Новини

Незважаючи на вимоги Міжнародного валютного фонду підвищити пенсійний вік українців, у Міністерстві соціальної політики України збираються почекати з цим нововведенням. Про це заявив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір під час круглого столу, проведеного в Інституті Горшеніна в п’ятницю, 28 квітня. За його словами, наразі у Мінсоцполітики багато інших завдань, які вимагають пріоритетного вирішення.

При цьому чиновник зауважив, що підвищення пенсійного віку все одно неминуче, це лише питання часу. Однак на сьогоднішній день немає ні умов, ні коштів для таких змін.

Тим часом, Шамбір зазначив, що проведена пенсійна реформа базуватиметься на введенні єдиних правил нарахування пенсій. Заступник міністра бачить майбутнє у відмові від існуючої системи нарахування пенсійних виплат, оскільки при сьогоднішніх пенсійних розрахунках українці не можуть планувати своє майбутнє. Реформа ж дозволить зробити процес нарахування пенсій прозорим. Головним нововведенням нової системи стане можливість українців самостійно відстежувати, на якій підставі і в якому обсязі їм нараховують пенсію.

“Питання в тому, щоб кардинально змінити систему і взагалі прибрати таке поняття як “осучаснення пенсії”. Ми пропонуємо однакові показники, які застосовуватимуться до всіх пенсіонерів, і для нових, і для старих, і щорічно ці пенсії будуть індексуватися відповідно до єдиних правил”, – пояснив Шамбір.