Чиновники розповіли, коли планують розглянути новий Трудовий кодекс

15.05.2017 | Новини

Проект нового Трудового кодексу України буде розглянуто не раніше червня поточного року. Про це в коментарі інформ-агенції УНН заявила голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денисова.

“Я думаю, що розгляд проекту Трудового кодексу може відбутися в червні, не раніше. Ще йде процес доопрацювання цього документа й тієї таблички, яка наразі перебуває в юридичному департаменті Верховної Ради. Щойно юридичним департаментом вона буде узгоджена, її видадуть народним депутатам, бо це величезний документ”, — пояснила чиновниця цю затримку з ухваленням такого важливого для країни документа.

Таким чином, найближчими тижнями пленарних засідань жодних просувань по Трудовому кодексу очікувати не доводиться. Слід зазначити, що депутати вже подали майже дві тисячі поправок до проекту, і всі вони повинні бути ретельно оброблені для прийняття відповідного рішення про їхнє включення до кодексу або відхилення у другому читанні.

Тим часом, на нещодавньому брифінгу, який проходив 11 травня в Києві, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко вже заявляла, наскільки критичним є прийняття нового Трудового кодексу для адекватного сприйняття України державами Європейського союзу. Особливо це важливо на тлі надання українцям безвізового режиму.