Прем'єр-міністр України обіцяє підвищити пенсії до середини осені

16.05.2017 | Новини

В інтерв’ю телеканалу «112» прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв провести пенсійну реформу або піти у відставку, якщо вона провалиться. Ухвалення цієї реформи спочатку планувалося на травень поточного року, але зрештою було відкладено. Прем’єр-міністр очікує, що відповідний законопроект буде прийнятий у Раді не пізніше середини липня, а з 1 жовтня Гройсман пообіцяв підвищення українських пенсій.

«З 1 жовтня 5 мільйонів 620 тисяч українських пенсіонерів отримають підвищену пенсію, й досить істотну. Якщо я це не виконаю – будь ласка, я готовий тоді піти у відставку. Але я знаю, що я це зроблю, я знаю, що ми це зробимо спільно з коаліцією та президентом, узгодимо ці рішення, вони будуть підписані президентом, і ми їх запровадимо», – заявив Володимир Гройсман в ефірі телеканалу.

Нагадаємо, що Україна підписала меморандум із Міжнародним валютним фондом, згідно з яким Верховна Рада повинна схвалити повноцінну пенсійну реформу, яка почне діяти в 2018 році. У квітні Україна отримала черговий транш МВФ – у розмірі 1 млрд. доларів в обмін на обіцянки нашої країни реформувати пенсійну систему, а також поліпшити інвестиційний клімат у країні. Запланована пенсійна реформа передбачає скасування оподаткування пенсій та індексацію їхнього розміру. Існуючий пенсійний вік поки що планують зберегти.