В ході пенсійної реформи до українського бюджету очікуються мільйонні надходження

19.05.2017 | Новини

З огляду на те, що дефіцит Пенсійного фонду України вже становить 140 млрд. грн., впроваджувана урядом пенсійна реформа є особливо актуальною. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначає, що підвищення пенсій у рамках їх так званого “осучаснення” обійдеться державі в понад 30 млрд. грн. Гроші братимуть із доходів Пенсійного фонду, які мають істотно збільшитися вже на перших етапах дії реформи.

В результаті з 1 жовтня поточного року українські пенсіонери повинні побачити підвищення пенсій в розмірі від 200 до 1,000 грн.

Пенсії осучаснюватимуть щороку, з урахуванням інфляції та рівня заробітної плати.

“Ми закладаємо автоматичну норму – 50% зростання середньої зарплатні та 50% інфляції, не менше, а може, навіть більше – на обов’язкове щорічне осучаснення пенсій”, – роз’яснив прем’єр-міністр під час презентування проекту пенсійної реформи.

При цьому реформою скасовуються особливі умови виходу на пенсію. Так, із 1 січня 2018 року очікується скасування пенсій за вислугою років для всіх службовців державного сектору, крім військових, а також працівників, задіяних у шкідливій та важкій діяльності.

Також буде діяти особлива накопичувальна система для шахтарів. Вона являтиме собою персональні рахунки в Пенсійному фонді, на які працедавці будуть робити відрахування з тим, аби їхні працівники мали можливість раніше піти на заслужений відпочинок.