Безвіз полегшує працевлаштування українців за кордоном

12.06.2017 | Новини

У неділю, 11 червня, для нашої країни настала знакова подія: Європа скасувала візи для українців. І хоч багато наших співвітчизників і досі сперечаються, добре це чи погано, експерти ринку праці втім вказують на однозначні плюси для працевлаштування наших громадян за кордоном – причому мова йде про працевлаштування абсолютно легальне.

Перш за все, великий плюс – у можливості встановлення прямих контактів із працедавцем на місці, минаючи дорогих українських посередників, а то й просто аферистів. Так, наш громадянин може в’їхати, скажімо, до Польщі як турист, і вже на місці зв’язатися з працедавцем і навіть відвідати співбесіду. При цьому компаній на вибір може бути декілька, і вже до кінця своєї туристичної поїздки здобувач може мати реальну пропозицію роботи. Вам можуть вже на місці запропонувати контракт, і справа за малим – повернутися до України і з цим контрактом отримати робочу візу.

Якщо у вас немає якоїсь престижної професії, вам буде корисно знати, що в європейських країнах потрібні робочі руки.

«Ці спеціальності зазвичай найбільш низькооплачувані, й місцеві жителі не дуже охоче їх обирають. Але для українців зарплатня в 600 євро (близько 18 тис. грн.), наприклад, є пристойним заробітком. Тому наші співвітчизники готові працювати за ці гроші», – коментує президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.