Що промокоди можуть розповісти про споживача у 2023 році?

01.03.2023 | Статті

Економічні реалії в Україні – непроста тема, адже за 12 місяців війни країна пережила чимало труднощів. Серед них – падіння купівельної спроможності населення, переорієнтацію цінностей, тощо. Для багатьох людей, які повністю втратили дохід або стали отримувати суттєво менше, надзвичайно актуалізувалося завдання економії.  Тому сплеск популярності пережили і досі переживають промокоди на товари, послуги, кредитування. Детальніша інформація по темі – в статті.

Чому популярність промокодів висока і надалі такою й залишиться?

Ситуація щодо промокодів восени 2022 описана тут. Але й взимку вони не втрачають своїх позицій. Згідно з дослідженнями, що провели експерти порталу promocodius.com., у пошуках промокодів продовжується тенденція, що сформувалася під час блекаутів осені – початку зими 2022. Нагадаємо, що через атак на критичну інфраструктуру в реалії українців увійшло перебування протягом кількох діб або годин без електроенергії, тепла, води. Тож, популярнішими, ніж промокоди на смартфони та гаджети, які були незмінними лідерами, стали промокоди на:

  • павербанки;
  • акумулятори;
  • інвертори;
  • генератори та інше обладнання.

Всі ці пристрої покликані забезпечити людині певну автономність під час відключень світла та дозволити завжди залишатися на звязку. Також було зафіксовано зростання популярності промокодів на оптоволоконний інтернет, який працює без електроенергії.

Хто вони, люди, що користуються промокодами у 2023 році?

Експерти, що досліджували споживацькі настрої наших співвітчизників з’ясували, що тенденція використовувати промокоди та економити таким чином тільки зростатиме. Кілька цікавих аспектів дослідження, на які варто звернути увагу:

  • Більшість користувачів промокодів – люди до 35 років.
  • Всього лиш 25% людей середнього віку заощаджують таким чином.
  • Літні люди промокодами майже не користуються: їхній відсоток складає не більше 10%.

Експерти прогнозують, що тенденція на використання промокодів буде зберігатися. Але ажіотажний попит на товари, покликані забезпечити живлення електроприладів та гаджетів скоро може спасти. Це пов’язано з надходженням допомоги від США та європейських країн, переозброєнням України. В той же час, на думку фахівців, українці продовжать заощаджувати та шукати товари по більш низьким цінам. Це, зокрема, стосуватиметься дрібної побутової техніки, косметики, товарів для краси та здоров’я, розваг.