Сучасні слухові апарати – гарантія результату відновлення слуху при правильному виборі пристрою

20.06.2023 | Новини

Відновлення слуху за допомогою сучасних коригуючих апаратів стає реальністю за умови правильного вибору пристрою та можливості грамотно налаштувати слуховий апарат. Важливо розуміти, що вплив на якість відновлення слуху має не лише модель приладу, але і його індивідуальні налаштування. Вивчення поточного стану слухової функції пацієнта — завдання аудіометристів. Для досягнення максимального результату важливо також правильно підібрати слуховий апарат за допомогою фахівців слухопротезистів. Адаптація вуха та мозку до почутих звуків потребує деякого часу, проте професійна робота слухопротезиста приводить до неймовірних результатів та швидкого покращення якості життя.

Чому деякі люди вагаються купити слуховий апарат?

Приглухуватість в основному розвивається непомітно, адже це поступовий процес, який не завжди можна виокремити самотужки на початкових стадіях. На жаль, багато людей не помічають поступового погіршення сприйняття звуків, а з часом вони просто соромляться звернутися до спеціаліста. Це пов’язано з невірними уявленнями про неповноцінність особи у суспільстві та страхом отримати “ярлик” інваліда. Тим часом втрата гостроти слуху — це звичайна патологія, ступінь розвитку якої можна коригувати спеціальними пристроями.

p3ImeLNsK-kBc6VGlIgAiNFQxLC3WiNqvdn5JMsjjeR8cJUUY-FIqtF5CzAKuQOU3JOJWF_0BU-wvNqZqXcKVOvoZfevo1l6p-060OzfLcOkRzuqEflctvvq44w-OsBCgzkRPdLga1cN5215aDXEyPI

Як зробити вибір апарата для посилення звуку?

Підбором слухового апарату займається аудіометрист, який проводить обстеження слухової функції. Діагностика зазвичай включає:

  • проведення аудіометрії;
  • КСВП для визначення ступеня розвитку вади слухової функції;
  • та інші індивідуальні аналізи.

Отримавши рецепт від аудіометриста, пацієнт звертається до будь-якого медичного центру або клініки “Центр Слуха” для придбання слухового апарату. Далі його обслуговує слухопротезист — фахівець, який вибирає оптимальний пристрій, регулює його гучність і налаштування частот, враховує індивідуальні особливості пацієнта.

-JoeHw9HfXBnkHy0hv_-HZWeCe05RI3rlimIEGcWUeTebvsyqZPv4dV9Asrknus13kmOXzrUoZutByCl9-MnvYX_yzO9-OE4nzkwX9tXijsZkGJ4CUF_zE4FueWdIaeC-wdQ-55T6khdBve4hxnplIE

Люди, які відкладають звернення до спеціаліста на багато років, можуть довести ситуацію до критичного стану, коли певні відділи головного мозку “забувають”, як працювати з окремими частотами. Після початку носіння пристрою корекції такі користувачі можуть жалітися на появу додаткових шумів і незручностей. Але це лише адаптаційний період, під час якого мозок “навчається” знову сприймати увесь діапазон звуків.

Чи можна вибрати пристрій корекції слуху для дітей?

Сучасні слухові апарати розраховані на всі вікові категорії. Для дітей та літніх людей рекомендується використовувати зовнішні завушні прилади, які мають ряд переваг:

  • зручні у використанні;
  • забезпечують високу якість звуку;
  • можуть бути відрегульовані відповідно до ступеня втрати слуху: від найменшого до найскладнішого.

Не варто обмежувати дитину в повноцінному житті лише через проблеми зі слухом. Сучасні слухові апарати дозволяють дитині вести активний образ життя, навчатися і комунікувати з оточенням на рівних. Пам’ятайте, що вчасне виявлення проблем і правильно підібраний слуховий апарат — це шанс для дитини та дорослого вести повноцінне життя.