Що впливає на успішне працевлаштування жінок

21.11.2016 | Ринок праці

mask-carving

Вчені з США з’ясували в ході досліджень, що працедавці набагато охочіше беруть на роботу струнких жінок. Було доведено, що навіть якщо представниці слабкої статі з зайвими кілограмами володіють далеко не зайвими знаннями і компетенціями в своїй робочій галузі, рекрутери все одно віддають перевагу кандидаткам із тонкою талією.

Так, було проведено експеримент, у ході якого кадровикам демонструвалися дві фотографії однієї й тієї ж жінки, – з тією лише різницею, що на другому знімку жінка була злегка підкоригована фоторедактором у бік візуального збільшення ваги за рахунок повніших щік, шиї та візуально об’ємнішого овалу обличчя. Результати показали, що працедавці здебільшого схильні робити вибір на користь більш мініатюрних жінок, – при тому, що маса тіла на кожному зі знімків була в межах норми відповідно до загальноприйнятих стандартів.

Тим часом, у випадку з чоловіками даний фактор не працює: на працевлаштування сильної половини населення зовнішність ніяк не впливає, за винятком рідкісних випадків, коли, як то кажуть, «обличчя годує».

Дослідники сильно стурбовані подібним фактом яскраво вираженої жіночої гендерної нерівності. Адже крім загальновідомої проблеми з оцінюванням чоловічої роботи дорожче за жіночу (в середньому на 25%), тепер очевидна і проблема зовнішності.