Українці незадоволені балансом між роботою та особистим життям

13.02.2017 | Новини

Все частіше українці скаржаться на те, що робота становить левову частку їхнього існування, практично не залишаючи шансів на повноцінне особисте життя. І це незважаючи на те, що кількість працедавців, які приділяють увагу розумному співвідношенню «робота-домівка», стає дедалі більше.

На жаль, багато громадян нашої країни негативно оцінюють політику своїх керівників із підтримання балансу між роботою та особистим життям співробітників. Вони вважають, що начальство висуває їм занадто жорсткі вимоги і вганяє їх у нереальні часові рамки з робочих завдань, що робить дозвілля неможливим у принципі. Втім, таких менше, ніж може здаватися на перший погляд, – лише близько 25%. Понад половину ж наших співвітчизників звинувачують у дисбалансі між роботою і домівкою український уряд, що створив, на їхню думку, такі умови, в яких якісне співвідношення робочих годин і відпочинку неможливе. Є й ті, хто вважає винним у неправильному плануванні доби себе, – таких приблизно 20%.

При цьому однаково не задоволені поєднанням роботи і дозвілля як чоловіки, так і жінки: гендерної переваги тут не спостерігається.

Незважаючи на те, що багато працедавців готові сьогодні на угоду зі співробітниками і не проти можливості останніх працювати віддалено, або мати гнучкий графік, або не з’являтися час від часу на роботі з особистих причин, українці все ще далекі від того, щоб назвати свій баланс «робота-домівка» гармонійним.