Для чого потрібен роз'єм BNC?

03.11.2022 | Статті

BNC-конектор або як його ще називають bnc роз’єм https://selteq.com.ua/uk/bnc/ є загальним типом RF-роз’єму, що його активно застосовують під час процесу встановлення коаксіального кабелю. Зазначений різновид роз’ємів успішно застосовується там, де сигнал передається по спеціальному радіочастотному кабелю. Зокрема, зараз ми говоримо про такі різновиди обладнання як:

  • випробувальне;
  • радіо аматорське або іншими словами радіопередавачі з антенами тощо;
  • електроніка авіаційна;
  • цифрове/аналогове відео з метою передачі сигналу.

Сфера застосування bnc роз’ємів. Про що слід знати споживачам

Згаданий тип роз’єму свого часу був створений як відмінна альтернатива такого роз’єму як RCA. Останній використовується для налагодження процесу прийому з подальшою передачею відео сигналу композитного в такому обладнанні як DVD-плеєри з телевізорами.

Щоправда, у наш час дедалі частішого використання bnc конектор отримує саме в обладнанні, що належить до типу “торгово-промислове”. Також допустимо застосування коаксіальних кабелів з bnc роз’ємом, щоб об’єднувати радіоелектронні пристрої. Наприклад, це можуть бути не тільки генератори сигналів з осцилографами, а й багато інших. Водночас їх використовують для ефективної організації комп’ютерних Ethernet мереж стандарту 10BASE2. Абсолютно всі bnc роз’єми фахівці поділяють на такі два типи як:

  • роз’єми для кабелів і для частоти до чотирьох ГГц, а також хвильового опору в п’ятдесят ом;
  • роз’єми для кабелів і для частоти до двох ГГц, а також для хвильового опору рівного сімдесят п’ять ом.

Перший тип роз’єму застосовують для того, щоб з його допомогою можна було передавати дані. У той же самий час другий найчастіше використовують для ефективної передачі відеосигналу. Якщо раптом вам потрібен bnc роз’єм оригінальної якості і за найкращою ринковою ціною, саме час звернутися до послуг відомої і дуже популярної на території України радіотехнічної компанії Селтек https://selteq.com.ua/uk/.

У штаті цієї компанії тривалий час успішно працюють досвідчені та кваліфіковані співробітники, які завжди і при першій необхідності з радістю проконсультують клієнтів, вичерпно дадуть відповідь на їхні запитання і, звісно, з професійного погляду будуть готові допомогти обрати позиції, які оптимально підходять у кожному окремому випадку, щоб усі клієнти в підсумку залишилися задоволеними співпрацею.